Възмутени пенсионери, които останаха без добавки: Това е подигравка с нас. За оръжие може, а за нас не (ВИДЕО)

505
Кадър: ''Bulgaria on air''

За първи път от години пенсионерите няма да получат великденски добавки. Изплащането на пенсиите този месец започва в нормалния график – от 7 април, петък, но без станалите традиция допълнителни пари, отпускани винаги за великденските празници. Пенсиите ще се изплащат до 20 април.

 

Това породи всеобщо възмущение, като възрастните хора казват, че това е срамота и са станали “просяци.“ Това е подигравка с пенсионерите, за оръжие може, за всичко може. Да се засрамят тези управници, които ще да са“, каза пенсионер. Възрастен мъж добави, че не им остава друго, освен да се примирят с решението да нямат надбавка. А миналогодишните 70 лв., които получиха за Великден, почти не им стигнали за нищо.

„Има ли пенсионер, който да не е ощетен? Няма такъв. Особено тези с най-ниските пенсии. Във вестника четох, че Радев не разрешава, кой не разрешава – нямам представа. Спасяваме се поединично. Гледаме да живеем някак колкото ни е останало“, сподели друга възрастна жена. Възрастните хора изразиха съмнение, че парите за надбавките вероятно са отишли за поредните предсрочни избори.

По публикацията работи: Велислава Велева