Бивш бодигард на Путин направи интересни разкрития за това какви огромни страхове имал

277
Колаж: Нова Вест

Бивш бодигард на Владимир Путин, който е работил директно за руския президент определя стопанина на Кремъл като „военен престъпник“ заради нахлуването му в Украйна. Той разкри, че лидерът се страхувал до такава степен за живота си, че предпочитал да се крие в “бункера си“, вместо да обикаля из страната.

35-годишният Глеб Каракулов, който е капитан във Федералната служба за охрана (ФГС) е избягал от Русия на безопасно място през Истанбул. Каракулов допълва, че руският лидер „смъртно се страхува“ от Covid и е в изолация за четвърта година. Охранителят споделя, че бившият му шеф никога не използва мобилен телефон от страх да не го подслушва Запада – вместо това носи със себе си специална комуникационна кутия.

„Искам да кажа, че през годините на служба не съм го видял нито веднъж с мобилен телефон.  Той не използва интернет или мобилен телефон. Той получава информация само от най-близкото си обкръжение, което означава, че живее в информационен вакуум““, каза Каракулов. Това означава, че знанията на стопанина на Кремъл за събитията се филтрират през тайните служби – и това, което гледа по контролираната от държавата руска телевизия.

Западните анализатори отдавна подозират, че Путин не е получавал точни доклади от своите генерали и други в близкото си обкръжение за ситуацията на място в Украйна, поради страх от неговия гняв трябва да му бъдат съобщени лоши новини. Това се доказва от гардовете му, които „го наричат ​​Шефа, боготворят го по всякакъв начин и говорят за него само с тези думи“, смята Каракулов.

На въпрос дали Путин все още е в „изолация“, Каракулов отговори: „Да, той е. Все още имаме самоизолиращ се президент. Трябва да спазваме строга карантина от две седмици преди всяко събитие, дори и от 15 до 20 минути“. „Има набор от служители, които са освободени – които са били подложени на тази двуседмична карантина. Те се считат за „чисти“ и могат да работят в същата стая като Путин“, допълва бодигарда.

„Нашият президент загуби връзка със света. През последните няколко години той живее в информационен пашкул, прекарвайки по-голямата част от времето си в резиденциите си, които медиите съвсем уместно наричат ​​бункери“, казва още бодигардът. Каракулов, инженер, работил във ФГС от 2009 г., е имал достъп до личните комуникации на Путин, съобщава сайтът Досие.

По публикацията работи: Велислава Велева