Осъдиха нападател на руски футболен отбор. Шофирал пиян и убил дете на пътя

111
Kaдър: Youtube

Нападателят на руския „Урал“ Рай Влот бе осъден на две години и половина затвор. Съд в Харлем се произнесе по автомобилна катастрофа с участието на нидерландския футболист. Тя е станала през 2021 г., докато той играеше за „Хераклес“.

Тогава колата, в която са пътували Влот и негов приятел, се е сблъскала със силна скорост в задната част на автомобил, в която били мъж, жена и две деца. Едното, 4-годишно момченце е пострадало най-тежко при катастрофата и е починало в болницата.

Алкохолният тест на 28-годишният бивш младежки национал на Нидерландия показа наличие на 1,18 промила в кръвта. Това е повече от два пъти над законовия лимит. Показанията на бордовия компютър на колата на футболиста показват, че скоростта е била 203 км/ч по време на удара. Холандската прокуратура поиска играчът да бъде осъден на 3,5 години затвор.

Съдията реши да осъди играча на 2,5 години затвор и да го лиши от шофьорска книжка за 4 години. Първоначално вината за инцидента е поел приятелят на Влот, който се представил за шофьора. Футболистът обаче решил да каже истината, когато научил за трагичните последици от инцидента.

По публикацията работи: Велислава Велева