Малката Мони се нуждае от помощ: Бори се с тежка диагноза (СНИМКИ)

1895
Снимка: Facebook/Ангели за Мони.

Семейството на едно прекрасно 4-годишно момиченце се свърза с екипа на медия „Нова Вест“, с молба за помощ. Мони се е родила с със синдром на Пиер Робен и синдромна кифосколиоза – два вида гръбначно изкривяване. На тази крехка възраст, малката Мони вече е преминала през много изпитани като истински борец. За жалост сумата, която семейството трябва да събере, е непосилна. 

Ето каква е историята на малката Мони, разказана от родителите й:

„Здравейте, Ангели на Мони!

Ще ви разкажа за моето прекрасно и борбено момиченце. Дъщеря ми се роди със синдром на Пиер Робен и синдромна кифосколиоза! Това са два вида гръбначно изкривяване събрани в едно. Тя претърпя няколко гипсови и пластмасови корсети с цел смъкване на градусите, но без успех. Така стигнахме до Турция!

Там извършиха първата операция на Мони, защото вече изкривяването притискаше сърце и бял дроб и беше с животозастрашаващите 140 градуса. Сложиха импланти които се разтягат оперативно на всеки шест месеца. Премахнаха прешлен от гръбнака и. Сложиха така наречените куки близо до врата и защото тази част от гръбначния стълб която съединява врата и гръбнака е много хлабава. Мони прекара много тежка 13-часова операция. След това и сложиха хало вест. Това беше най-тежкото нещо, през което преминахме в цялото и лечение за кифосколиозата.

Да видите детенцето си в дупки в черепа и някакво устройство, което не и позволява да мърда горната част на тялото си беше просто спиращо дъха.

Прекара цели три месеца на легло с него. След това я прехвърлиха в пластмасов корсет и яка на врата, които носи и до днес. Вече разпънахме един път имплантите. Но и предстоят още много операции, много манипулации, които естествено не са без последствия и за физическото и за психическото и състояние. Мони разви мускулна слабост в краката от дългото обездвижване и сега правим и интензивна рехабилитация, което естествено също не е безплатна.

„Имаме шест месеца за провеждането на интензивна рехабилитация и след това поредната операция. Едномесечна рехабилитация ни е около 6 000 лева за часовете и хотела, без храната , пътните и джобните. Ще ни се да опитаме, ако успеем да съберем средства да направи отново два месеца рехабилитация в Турция, после да си почине у дома месец и после пак да отиде… Мони заслужава да иде отново при другите дечица, не само да стои в къщи, болницата или рехабилитационния център. Не заслужава да иска да играе само на игри, в които все някой е болен и тя го лекува, да гледа само детски филмчета на такава тематика, но само това е около нея вече година и половина, тя не се сблъсква с друго, нарича лекарите и сестрите свои приятели, а трябва да има и дечица приятели… Затова ви молим, помогнете ни, ако можете и този път да доизлекуваме детето си и да сбъднем нейната и нашата мечта. Благодарим ви от сърце за всяко споделяне, за всяка инициатива за събирането на средства, за всяка топла дума за кураж, за всяка дарена сума за лечението й. И нека всички добрини ви се върнат многократно“, призовават родителите на малката Мони.

„Сумата за лечението на Мони за жалост е непосилна за мен и моето семейство! Молим вас Ангели на Мони, да ни помогнете в битката за нашето дете! Моля помогнете ни да видим отново нашето момиченце, как тича, играе…. да живее! Благодаря ви за подкрепата!“

За да помогнете, може да дарите сума по следните начини:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ЛЕВА
BG62UBBS80021040243050
Титуляр: Симона Радославова Барсанова

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ЕВРО
BG91UBBS80021462134910
Титуляр: Симона Радославова Барсанова

СМЕТКА НА МАЙКАТА НА МОНИ В ЛЕВА
BG62UNCR70001521900727
Титуляр: Даниела Диянова Пеловска (майка).

С дебитна карта, чрез PayPal или Revolut – тук.

Снимка: Facebook/Ангели за Мони.
Снимка: Facebook/Ангели за Мони.
Снимка: Facebook/Ангели за Мони.