Румен Радев: Най-важното днес е да се гласува. Не оставяйте друг да решава съдбата ви (СНИМКИ+ВИДЕО)

43

Президентът даде своя глас днес. Той добави, че очаква най-сетне разумът и принципите да надделеят в българската политика, която да постави на първо място интересите на гражданите и бъдещето на страната.

Най-важното днес е да се гласува. Затова искам да използвам случая, че сте тук и да призова българите да излязат и да гласуват, за да не оставят някой друг да решава съдбата им“, заяви президентът.

Снимка: “Пресцентър“

Той сподели, че се радва на данните, че машинното гласуване е взело превес. „Това е ефективно средство да се преодолеят недействителните бюлетини, сгрешените и манипулирани протоколи и до известна степен – кооперативният вот. Още веднъж казвам, от избирателната активност зависи легитимността на следващия парламент и правителство, от които ние очакваме важни решения“, добави Радев.

Според него изборния ден протича нормално. Президентът е на мнение, че органите на реда несъмнено ще си свършват работата и ще гарантират сигурността и на вота, и на хората. Според него изборния ден протича нормално. Президентът е на мнение, че органите на реда несъмнено ще си свършват работата и ще гарантират сигурността и на вота, и на хората.