Рязка промяна във времето: Кога ще вали сняг

179
Снимка: Pixabay

В неделя температурите слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от нормите – минимални предимно между 3° и 8°, максимални – между 16° и 21°. Облачността ще е променлива, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб дъжд.

Вятърът ще е от северозапад, умерен, в Дунавската равнина временно до силен; вечерта ще отслабне. В началото на новата седмица, с умерен и силен вятър, отначало от изток-североизток, впоследствие от север-северозапад, ще нахлува студен въздух. В понеделник ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество, в южните райони от страната ще има и гръмотевици.

Бързо и чувствително ще застудява и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг. Във вторник и сряда ще бъде студено и ветровито; все още с валежи, ще има и дъжд, и сняг, повече ще са валежите през първия ден в югоизточните райони, където ще има и гръмотевици. В четвъртък и петък вятърът ще отслабне.

Ще преобладава облачно време, вероятността за валежи намалява. Сутрин ще е по-студено, в петък през деня ще започне бавно затопляне.