Медведев определи Байдън и Зеленски като „дядото с деменцията“ и „любителя на белия прах“

233
Снимка:Twitter/@RealPepeEscobar

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев излезе с рязък коментар в Telegram. Реакцията му бе провокирана от петицията за разполагане на американски ядрени оръжия в Украйна. Медведев запита как руските граждани би следвало да отговорят на „тази глупост“. След това даде цветущи определения за президентите на САЩ и Украйна

По повод петицията за разполагане на американски ядрени оръжия в Украйна, публикувана на официалната интернет страница на украинския президент Володимир Зеленски, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев написа в своя Telegram, че „отговорът може да бъде руска „петиция“ за превантивен удар“, предава ТАСС.

„Отговорът на прехвърлянето на американско ядрено оръжие в Украйна може да бъде руската „петиция“ за превантивен удар“, гласи постът на Медведев.

„И как нашите граждани трябва да отговорят на тази глупост? Може би под формата на руска петиция за незабавно превантивно използване на руски ядрени оръжия, в случай че дядото с деменция все пак представи куфара си на любителя на белия прах“, допълни той, цитиран от „Фокус“.

В същото време Медведев допуска, че споразумение между Киев и Вашингтон може да бъде постигнато.

„Какво? Доставят се танкове и ракети, самолети са почти готови да дадат. Гледаш и те ще се откажат от ядрените си оръжия. Но е жалко за добрите хора. Освен това Байдън може да не помни на кого е дал неговия куфар с кодове“, отбеляза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

По-рано през деня на уебсайта на Зеленски бе публикувана петиция, която предлага да се разположат американски ядрени оръжия в Украйна или тя да се сдобие със собствени такива. Ако петицията бъде подписана от 25 хиляди души за 90 дни, Зеленски ще бъде длъжен да разгледа предложената инициатива и да даде своя отговор.

По публикацията работи: Пламена Сутева