Излязоха резултатите от аутопсията на намереното тяло на Емил Боев (ВИДЕО)

3089
Кадър: бТВ

Приключи аутопсията на тялото на Емил Боев, който беше открит вчера мъртъв в езеро в Перник. Тя не е установила следи от от травматични увреждания. Припомняме ви, че по рано днес беше съобщено за намерен личен документ на Емил, както и татуировка на тялото, което беше намерено край кв. “Бела вода.“

Боев бе издирван 62 дни, след като изчезна на фестивала „Сурва“ в Перник през януари.

„Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че това е тялото на Емил Боев. След като е намерен, същата вечер, около 10:30 вечерта са уведомени близките му, с разрешение на наблюдаващия прокурор роднините са направи разпознаване и са потвърдили самоличността му“, заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

Подробности около изплувалия труп в Перник: Има следи от татуировка, каквато Емил е имал на същото място

Водещата версия е, че се е подхлъзнал, паднал във водата и удавил. Аутопсията засега не е потвърдила това, затова са назначени експертизи. Те ще проверяват именно за удаване, съобщава 24 часа. За всеки случай е назначена и експертиза, която да провери дали Боев не е бил отровен преди да бъде хвърлен във водата.

Близките са уведомени и са имали възможност да видят тялото и също са потвърдили, че става въпрос за Боев. Ще бъде извършена и ДНК експертиза, за да се потвърди със сигурност, че това е именно Емил Боев. При първоначалния оглед, извършен на място, не са констатирани следи от насилие. Днес ще бъде извършена и аутопсия от съдебна медицина. Районът, където е намерен трупът, е бил обхождан многократно. Той вероятно е бил потънал и чак сега е изплувал. Не е имало възможност езерото да бъде проверено, тъй като условията са били много тежки за обикновените водолази. Във вторник е трябвало да пристигнат военноморски водолази, които да претърсят езерото.

По думите на прокуратурата тялото е било сравнително добре съхранено, тъй като езерото е било студено

По публикацията работи: Велислава Велева