Проговори жената, душила с найлонова торба приятеля си: Дълбоко съжалявам, че го убих. Моля за минимална присъда

315

Пловдивчанката Красимира Лалева, която на 21 октомври 2021 г. уби приятеля си Божан Иванов. Тя първо го ударила 4 пъти с гира по главата, после стискала устата му, за да не може да диша, душила го, докато счупи подезичната кост. 

Освен това, тя не спряла до тук. Надянала му найлонова торба, а след това завлякла тялото му в банята, поляла го с масло и се опитала да го запали. Целият вход се изпълнил с дим и когато съседи ѝ звъннали, обяснила, че по невнимание е запалила кърпа. Захвърлила телефона му в шахта, след като изтрила чатовете помежду им, а дрехите му поставила в различни контейнери за смет. След това часове наред жулила и търкала апартамента с различни препарати.

Тези подробности по престъплението излязоха от пледоариите по делото срещу нея. Тя беше призната за виновна в убийство с особена жестокост и осъдена на доживотен затвор, пише „24 часа“.

След извършеното Лалева се свързала с отец Виктор Христев от църквата „Света Марина“ и му разказала какво е направила. Свещеникът преценил, че няма как да запази тайната на изповедта, и й казал, че трябва да се обадят в полицията. Според адвоката на Лалева Георги Василев тя не се възпротивила и отец Виктор позвънил на телефон 112. След задържането си 37-годишната жена направила пълни самопризнания. Тя отказа да дава обяснения пред съда, но в отговор на въпрос на прокурора Росен Каменов заяви, че Божан Иванов я е тормозил – физически и словесно. „Няма никакви данни по делото за подобни посегателства“, възрази Каменов.

„В конкретния ден взела гира от терасата и Божан я попитал: „Какво ще спортуваш с тези малки гърди?“ Може ли тази реплика да отприщи такава агресия“, попита прокурорът и поиска доживотна присъда. Защитата на близките на жертвата описа Лалева като безполезна и много лоша личност. „Както казва народът, криво дърво само брадвата го изправя. В случая и доживотната присъда не може да компенсира загубата на близките, но поне Лалева да не е сред хората“, каза адвокат Георги Божков.

Защитникът на подсъдимата описа фаталния ден по друг начин. „Тя е имала силни чувства към Божан, а той й е казал, че има друга приятелка – по-млада и по-хубава. Тя е нанесла ударите не от жестокост, а от страх, защото той е бил физически много по-силен от нея“, пледира адвокат Георги Василев.

„Още го преживявам. Дълбоко и искрено съжалявам. Господ ми е свидетел, че не съм искала да стане така, моля за минимално наказание“, каза Лалева в последната си дума. Но не се обърна към близките на Божан, които бяха в залата. След делото нейна близка подчерта пред „24 часа“, че Красимира е останала сираче рано, била е изоставена от сестрите си и е имала тежък живот. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

По публикацията работи: Велислава Велева