Демерджиев: Ще проверим за взривни устройства всяка една изборна секция. Гласувайте спокойно

45

Това заяви служебният вътрешен министър на България Иван Демерджиев. Той увери всички, че МВР ще се погрижи за спокойното протичане на изборите на 2 април. Припомняме, че наскоро се появиха сигнали за поставяне на бомби в десетки училища в страната, като се оказаха фалшиви

„Със заповед на министър-председателя се създава Междуведомствена работна група. В срок до 31 март тя ще изготви и разработи процедура за реагиране при заплаха за използване на импровизирано взривно устройство в обекти от критичната инфраструктура. В срок до 31 май групата ще актуализира Националния план за противодействие на тероризма“. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Въпросната група включва представители на всички служби за сигурност и се състои от общо 36 човека.

Във връзка с изборите Демерджиев коментира, че МВР ще поеме охраната на всички изборни секции още от събота, като охраната ще бъде непрекъсната до приключване на изборния процес.

„Дори да постъпят сигнали за взривни устройства по време на изборния процес, няма как да бъдат поставени такива“, категоричен е вътрешният министър.

По думите на министър Демерджиев още в събота ще бъде извършена физическа проверка на всяка една изборна секция. Той отправи апел хората спокойно да упражнят правото си на глас.