Как да изберем правилния акумулатор за нашия UPS?

56
Снимка: Maxcar

Проблемите със захранването винаги могат да причинят допълнителни разходи, както и повреди. Затова специалистите от Maxcar препоръчват да се прилагат юпс устройства, помагащи за придаването на ток да бъде дълготрайно и безопасно. Батериите, използвани при захранване на определен вид устройство или мрежа, са развити до такава степен, че помагат и при късо съединение в дома ви. При наличие на такъв вид система, захранването става лесно, като се зарежда от акумулатор и не е необходим друг проводник. Експертите от Maxcar препоръчват този вариант при наличие на много електроуреди.

Какво представляват акумулаторите за юпиес?

Това са тягови батерии, разполагащи с дълбок заряден цикъл. Сухият им състав позволява употреба в среда с хора, поради липса на вредни емисии. Специалистите от Maxcar съветват да ги използвате при наличие на сложни мрежови системи, понеже създават постоянен поток от електричество и са изгодни. Практични са, защото се употребяват във външна и вътрешна среда и може да ги откриете в много онлайн магазини. Полутяговите генератори се срещат при електромобилите. Експертите от Макскар препоръчват да видите мрежовите характеристики на помещението и тогава да се оборудвате с акумулатори за ЮПИЕС.

Видове източници за UPS

Експертите от Maxcar предлагат следните характеристики, към които да се насочите при избор на различните модели батерии за ups:

  • според големината — от значение е мястото, където ще съхранявате уреда, затова обърнете внимание на височината и ширината;
  • волтаж на батерията — универсален е 12 V, и се прилага при почти всички юпс системи;
  • ампераж — за различните устройства варира от 1.3 ah до 24 ah;
  • клеми — биват l терминал и т5.
  • Vrla — най-разпространената технология при проводниците за ЮПС.

Специалистите от Maxcar съветват да избирате според предоставените технически данни от производителя.

Експлоатация на акумулаторите

При влажна среда, покрийте устройството с непромокаем материал, за да избегнете късо съединение. Уредът не трябва да се презарежда или да се оставя да се изхаби до максимум, защото това води до скъсяване на живота. Редовно измервайте ампеража при работа и при почивка и поддържайте пунктите, препоръчани от производителя. Ако това е допълнителен вариант за генериране на енергия в помещението, зареждайте го по-често, за да поддържате работния капацитет, съветват експертите от Maxcar. Не свързвайте повече електроуреди от указаните.