След като пожар лумна и изпепели жилищен блок: Семейства остават без покрив

81

През нощта между 25 и 26 март голям пожар пламна и изпепели сграда на 4 етажа в Чепеларе. До момента причините не са ясни и се води разследване. 16 души бяха евакуирани и пострадали няма, но материалните щети са огромни. Семействата, живеели в блока, остават без покрив над главите си. Кметът на Чепеларе заяви, че ще бъде организирана дарителска кампания и ще се гласуват средства на Общински съвет. За съжаление не могат да бъдат настанени във временни общински жилища всички семейства, тъй като Чепеларе разполага само с едно такова. То ще бъде подготвено, за да бъдат настанени най-нуждаещите се

Припомняме, че пожар избухна в жилищна сграда в Чепеларе миналата нощ. Наложи се евакуация на 16 души. Няма пострадали. Шест апартамента са напълно унищожени. Семействата сега буквално са останали без домове. По предварителна информация пламъците са тръгнали от барака, намираща се в съседство на 4-етажната жилищна сграда, в която е имало прокарано електричество.

Евакуация: Пламна покрива на жилищен блок

„Съпругата ми се събудила по случайност. Тя успя да събуди и мен. Взехме децата и излязохме навън, нямаше време за нищо друго. Не успяхме да вземем нищо”, разказа потърпевшият от пожара Иван Бочуков пред Нова телевизия.

По думите му неговият апартамент е най-пострадал от пламъците. „В момента сме приютени при роднини докато успеем да възстановим дома си. Общо пет семейства обитаваме сградата. Има и други семейства с деца”, подчерта той.

Началникът на пожарната в града заяви, че колегите му са реагирали бързо на сигнала. „Времето за реакция беше около две минути. Пламъците се разразиха бързо, защото междуетажната конструкция на сградата е изпълнена от гредоред, а покривът е изцяло от дърво”, посочи той.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев обеща общината да помогне на пострадалите семейства.

По публикацията работи: Пламена Сутева