Световно известна дизайнерка е била убита. Oпиянили са я със смъртоносен коктейл

412

Осем месеца след подозрителната смърт на модната дизайнерка Катрин Галахър разследващите обявиха случая за убийство. Разследването на смъртта на Катрин се е превърнало в разследване за убийство, след като съдебен лекар e постановил, че дизайнерката е починала от остро отравяне. Тя стартира модната си марка през 2010 г. Сред звездите, носили нейни тоалети, са Лейди Гага, Рита Ора и Лавърн Кокс.

Аутопсията на 35-годишната Галахър разкри, че тя е била опиянена със смъртоносен коктейл, съдържащ фентанил, парафлуорофентанил и етанол. Разследващите предполагат, че целта е била кражба и затова Галахър е била упоена. Модната дизайнерка беше намерена мъртва през юли 2022 г. в апартамента си в Манхатън, Ню Йорк. Нюйоркският канал на телевизия Ен Би Си съобщи в петък, че правоприлагащите органи не могат да определят дали нещо липсва от дома на Галахър.

„Решението на съдебният лекар днес потвърждава това, което си мислехме: Кейти е жертва на престъпление“, каза семейството на Галахър за телевизионния канал. „Укривахме тази информация, докато чакахме официалното постановление. Разпространението на тази новина ни помага да изясним нещата, да търсим справедливост и да скърбим по-открито.“

Смъртта на дизайнерката е един от няколкото случаи, разследвани като кражби с помощта на наркотици в Ню Йорк, съобщи електронното издание на „Гардиън“. През изминалата година в града е имало 26 подобни случая.

Галахър е възпитаник на Академията по дизайн в Роуд Айлънд. „Тя беше уникална, красива, умна, невъзмутима и винаги искаща. Беше трудолюбива и талантлива, имаше толкова много идеи и планове за бъдещи проекти“, написа Академията в текст в памет на покойната дизайнерка. „Толкова сме горди с нея и с всичко, което тя постигна в рамките на своя кратък, но пълноценен и красив живот. За нас тя беше Кейти, нашата дъщеря, сестра и приятел.“

По публикацията работи: Велислава Велева