Пълна прогноза за времето до края на март. Ще вали ли сняг

236
Снимка: Pixabay

През първата половина от следващата седмица времето ще бъде доста динамично – променливо и ветровито, с валежи.

В понеделник ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър и все още ще е топло, но вечерта и през нощта срещу вторник, с обръщане на вятъра от северозапад, бързо ще нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи, около и след обяд и през нощта срещу вторник от запад на изток ще превали дъжд, на места с гръмотевици.

Има повишена вероятност на отделни места валежите да са значителни, а в нощните часове – и за валежи от сняг в планинските райони. Във вторник ще бъде сравнително студено; ще остане ветровито, ще преобладава облачно време, на отделни места със слаби валежи, предимно от дъжд, но в планинските и североизточните райони е възможно дъждът да се примесва със сняг; в планините валежите ще са от сняг.

В сряда вероятността за валежи намалява, преди обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява, но по-късно отново ще се увеличи. Вятърът постепенно ще отслабне. През следващите три дни ще има променлива облачност, често значителна, на места с превалявания. Вятърът ще е от западната четвърт, предимно умерен, временно силен. Температурите ще се повишат.