Прогноза за времето в неделя

173
Снимка: Pixabay

Днес преди обяд все още на места в Източна България ще превалява слаб дъжд, но и там валежите ще спрат, а около обяд и облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат 15° и 20°, в София – около 15°. През нощта срещу понеделник от запад ще започне ново увеличение на облачността, предимно средна и висока.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и все още на места в масивите от източната половина от страната ще има валежи. Около и след обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието в сутрешните часове все още на места ще превалява слаб дъжд, но в процес на спиране. Около обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури: 14°-18°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението но морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 21 мин. и залязва в 19 ч. и 44 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 23 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 43 мин. и залязва в 1 ч. и 31 мин. на 27-и март. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт.