Проблемни съседи трошат нервите на цял блок: Цепят дърва в 02:00 ч. посред нощ и “вият“на силна музика (ВИДЕО)

671
Кадър:vbox

Цял блок в столицата пропищя от шумни съседи. Потърпевшите споделят, че са подавали много жалби и към полицията и към общината, но засега без резултат. Чувала се музика постоянно, придружена с “виене.“ Някои споделят, че се цепели и дърва в късните часове на нощта.

Тормозът по техни думи продължава вече 15 години и идва от хора, живеещи в общинско жилище. Потърпевши казват, че са писали 4 жалки към общината, както и до полицията. Домоуправителят на блока обясни, че непрекъснато разговаря с това семейство. Те се съгласявали, но тормозът все пак продължавал.

Съседите казват още, че са призовали семейството, което ги тормози, да участват в живото включване в „Здравей, България”, те обаче не се появиха. От полицията казаха пред NOVA, че има повече от 10 сигнала и те са предадени в общината.

„Многобройни сигнали има. Водим кореспонденция с Етажната собственост. В отговорите от полицията не се потвърждават сигналите, казват, че не са изпращани патрулни коли и не са установени нарушения”, каза Стефания Матарова, зам.-кмет на район „Връбница”. „Ако започнем процедура по прекратяване на наемните отношения, единственото основание е нарушаване на добрите нрави. Това е динамична категория, която няма конкретна дефиниция. Другата линия, по която следва да се върви, е Законът за управление на етажната собственост, който и дава право да се самоуправлява. Всеки собственик, ползвател и обитател може да бъде изведен от жилището въз основа на решение на Етажната собственост, но не за по-дълго от 3 години”, каза Матарова.