Изберете тези няколко течности преди сън и ще се помогнете в борбата с мазнините

58
Снимка: Pixabay

Ефективната диета не се състои само от нискокалорични ястия, но и от подходящи напитки. Някои течности имат свойства за изгаряне на мазнини и пиенето им преди лягане всеки ден помага за намаляване на коремните мазнини.

С тези напитки ще си осигурите красива фигура и ще се погрижите за здравето си.

Вода с канела:

Добре известно е, че канелата увеличава метаболизма и по този начин стимулира изгарянето на мазнините. Освен това тя е богат източник на желязо, манган, калций и фибри. Предотвратява язви на стомаха и има противовъзпалителни и противогъбични свойства. Приготвянето на благоприятстваща здравето напитка на негова основа е бързо и лесно. Просто добавете пръчица канела към чаша преварена вода и варете всичко в продължение на 10 минути. Препоръчително е да разредите напитката със студена вода или да я оставите да се охлади, преди да я изпиете.

Сок от ананас:

Съдържащият се в ананаса бромелаин ефективно разтваря мазнините и ускорява метаболизма. Сокът от ананас подпомага изчистването на токсините от организма, а съдържащите се в него витамини засилват имунната система на човека. Освен това такъв сок съдържа големи количества фибри, които намаляват апетита и дават усещане за ситост. Редовното пиене на сок от ананас преди лягане ще ускори метаболизма ви и ще ви помогне да се доближите до мечтаната фигура. Не забравяйте обаче да избирате натурални сокове без добавена захар, предаде “womanbg.“

Запарка от джинджифил:

Джинджифилът помага да се отървете от нежеланите килограми, особено от коремната област. Активните съставки, отговорни за насърчаване на отслабването, са джинджеролите. Те са тези, които ускоряват метаболизма и стабилизират нивата на кръвната захар. Инфузията от джинджифил е много лесна за приготвяне. Просто залейте с гореща, но не вряща вода нарязания корен от джинджифил. Към запарката може да се добави както прясна, така и сушена куркума, която е мощен антиоксидант.

Зелен чай:

Зеленият чай стимулира обмяната на веществата и подпомага изгарянето на мазнините. Съдържащите се в него катехини възпрепятстват усвояването на глюкозата и мазнините, като по този начин регулират телесното тегло и мазнините. Освен това катехините имат силен антиоксидантен ефект. Като неутрализират свободните радикали, те забавят процеса на стареене и намаляват риска от много заболявания. Зеленият чай трябва да се запарва повече от три минути преди лягане, в противен случай ще има стимулиращ ефект.

Вода с краставица и лимон:

Краставицата и лимонът са перфектният дует за отслабване. Краставиците са нискокалорични и съдържат диетични фибри, както и много минерали и антиоксиданти. Лимонът, от друга страна, е източник на витамин С, калций, желязо и тиамин. Водата с добавка на краставица и лимон пречиства организма от токсини, ускорява метаболизма и регулира апетита, което помага за бързото намаляване на мазнините от коремната област.

По публикацията работи: Велислава Велева