Мнението на някои специалисти е, че повторно преварената вода става „по-тежка“, а виновник за това е изотопът водороден деутерий. Специалисти твърдят, че във водата се образували вредни съединения. След направени експерименти, стана ясно дали това е вярно
Някои специалисти и лекари действително твърдят, че два пъти преварената вода може да навреди, тъй като според тях още при първото завиране в нея произтичат химически процеси, съобщава Здравето.
Веществата в нея встъпват в реакции и образуват вредни съединения. При първото преваряване те са малко, но при повторно концентрацията им се увеличава.
Според някои специалисти „водата става по-тежка“. В многократно преварявана вода се съдържа изотопът водороден деутерий. Заради тежестта си този изотоп се изпарява по-бавно от водата, затова неговата концентрация нараства в процеса на преваряване.
Експерти провели две изследвания по този повод, като в процеса на експеримента при първото изследване вземали проби на всеки 3 минути, а при второто – веднага след завирането на водата и 20-25 минути след това.
Важни били крайните резултати, които, за щастие, отбелязали следното: според авторите всички изследвани показатели се оказали в допустимите нива.
Единствено показателят рН леко се променил, но това изменение се оказало незначително. Изводът е ясен: не, преварената един, два или повече пъти вода не е вредна, тя е годна за пиене!
По публикацията работи: Пламена Сутева
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment