Невероятен трик за поддържане на здрава и красива орхидея

135

Опитните градинари знаят, че има начин да се ускори процесът на придаване на цвят на растенията, да се постигне здравина на листата и да се излекуват всички видове насекоми, които могат навредят на растенията. За тази цел е необходима дървесна пепел. С пепелта можете да се сдобиете от дърва за огрев или пък от цветарски магазини или големи вериги магазини.

Подобен тип подхранване трябва да се ограничи до 1-2 пъти годишно и пепелта трябва да е от широколистни дървета, а не от иглолистни, съобщава Актуално.

Защо разтворът от пепел се използва толкова рядко за подхранване на орхидеи и други растения като цяло?

Защото пепелта има свойството да прави почвата алкална, така че 1-2 пъти годишно е достатъчно. Растения, които предпочитат кисела почва, като азалии и гардении, не се подхранват с пепел. За да направите суперторове, ви е необходим 2-литров буркан. Изсипете обилно 2 супени лъжици пепел в буркана с вода. Разбъркайте я добре.

Този тор е фосфорно-калиев тор и (за тези, които не знаят) е един от най-добрите торове, който е универсален за почти цялата градина. И като цяло е бомба за домашните цветя!

След като торът е смесен, покрийте и оставете за 3-5 дни. Това е необходимо, за да може водата да извлече най-полезните полезни микроелементи от пепелта. Предимството на този тор е, че не е необходимо да се прецежда.

Напълнете 500-милилитров съд с вода. След това изсипете 500 мл разтвор на пепел и разбъркайте. Това означава, че разтворът трябва да е в съотношение 1:1. След това отново разбъркайте всичко добре.

Относно поливането: ако орхидеята ви е само в борова кора или друг субстрат без торф, тогава поливането се извършва чрез накисване.

Поставете орхидеята в дълбока купа и налейте вода вътре. Внимавайте обаче да не попадне в пазвите на листата или корените на орхидеята; оставете за 10-15 минути, след това извадете, отцедете върху чинийка и поставете на място. Ако в субстрата има торф, по правило това се случва по-скоро при новозакупените орхидеи, отколкото при пресадените орхидеи. В този случай го изсипете по ръба на саксията и го отцедете. А сега, вземаме една чаена лъжичка пепел и я разстиламе внимателно по повърхността на основата на растението. Не се страхувайте от изгаряне или увреждане на корените на орхидеята при този метод. Този метод вече е изпитан във времето. И така, какви са ефектите след поливане?

Първо: Можете да се отървете от досадните мушички.

Второ: Растението, т.е. кореновата система, приема точно толкова хранителни вещества, колкото са му необходими. Постепенно те ще поемат хранителни вещества за известно време. И най-прекрасното е, че след известно време можете да видите как съцветието расте с възможно най-бързи темпове. И всичко това се дължи на факта, че сте използвали такова хранително вещество. За да може вашата орхидея да цъфти и да расте възможно най-много, то определено трябва да прилагате подхранване, за предпочитане естествено.

По публикацията работи: Пламена Сутева