След мощните трусове в Турция: Над 1700 деца са върнати при семействата си

161

Припомняме, че на 6 февруари Турция бе сериозно засегната от две мощни земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер. След това много деца бяха извадени изпод руините. Турските власти съобщиха за общо 1718 деца, които са върнати при семействата си след мощните трусове.

Общо 1718 деца, засегнати от земетресенията в Турция на 6 февруари, са предадени на семействата им, съобщи турското министерство на семейството и социалните услуги, цитирано от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

След унищожителните земетресения изпод развалините на рухнали сгради бяха спасени 1915 непридружени лица. Самоличността на повечето от тях бе установена и досега на семействата са върнати 1718 деца (след щателна проверка на документите за самоличност на родителите или други членове на семействата).

Все още в болници се лекуват 110 деца. Има починали деца (от тези, които са били в списъците за непридружени лица). 85 непълнолетни са под институционална грижа, сочат данните на министерството на семейството и социалните грижи.

Самоличността на 42 деца все още не е установена.

По публикацията работи: Пламена Сутева