Ако имате дълга коса, избягвайте тези грешки непосредствено преди сън

83

Дългата коса изглежда страхотно, но също така се нуждае от много поддръжка. От определена дължина нашата грива е склонна към изсушаване на върховете и накъсани краища. И това не се дължи само на топлината от стилизиращите уреди, но и на грешките, които допускаме, докато спим.

За съжаление, докато се стремим да поддържаме нашата рутина за красота за красив тен всяка вечер, косата ни е много различна. Отнасяме се пренебрежително към тях и се учудваме, че са чупливи и не изглеждат наистина здрави, предава “Focus.de“

Въздухът е твърде сух:

Нашата грива реагира на климатичните промени. Ето защо тя е по-вълниста от обикновено във влажни дни.Но това също означава, че косата ни е суха, когато околният въздух е сух. Ако имате включен нагревател в спалнята , рискувате сухият въздух да издърпа влагата и гривата ви да бъде прекалено суха. Ако не искате да изключвате отоплението си, можете да използвате овлажнител за въздух.

Неподходяща калъфка за възглавница:

Както си оправяш леглото, така и лежиш. Това означава: ако спим върху някаква калъфка за възглавница, рискуваме трайно да увредим гривата си. Например, памукът е забранен, защото премахва влагата от косата ни. Това ще го изсуши и ще го направи хвърчащ или хвърчащ. При коприната ситуацията е различна: естественото влакно е антистатично и причинява по-малко триене. Ето защо косата ни изглежда по-здрава на следващата сутрин.

Спите със стилизиращи продукти в косата си:

Геловете и лаковете за коса поддържат прическата ни във форма. Те обаче нямат място в леглото: стилизиращите продукти изсушават косата ни, ако стоят твърде дълго. И тъй като повредената грива се накъсва по-бързо от здравата, трябва да я измием преди лягане.

Не лягайте да спите с мокра коса:

Ако заспите с мокра коса, рискувате да си счупите косата. Защо? Нашата грива е особено чувствителна, когато е мокра и склонна към накъсване. Всеки кичур коса е изграден от кохерентни вериги, държани заедно чрез химически връзки. Водата може временно да разруши тези връзки, правейки косата по-чуплива.

Пазете се от грешната прическа:

Въпреки че звучи нелогично, трябва да връзваме косата си преди сън, за да не се заплита. В най-добрия случай го връзваме хлабаво заедно на кок в горната част на главата. Така избягваме да спим върху него. За да избегнем накъсването на косъма и чупките на косата, използваме хлабава щампа или спираловиден ластик без метално ухо – за да не се захващат отделни кичури и евентуално да се скъсат.

Носете подхранваща маска от време на време, докато спите:

Редовните лечения са задължителни при дълга грива. През повечето време обаче нямаме време да ги включим в нашата рутинна грижа. В зависимост от това колко е стресирана, 15 минути буквално не са достатъчни. И тъй като така или иначе нямаме какво по-хубаво да правим, докато спим, два пъти месечно преди лягане нанасяме подхранваща маска, която оставяме през нощта.

По публикацията работи: Велислава Велева