Какво ще бъде времето днес

44

Днес ще преобладава слънчево време с разкъсана висока, след обяд над западните райони и средна облачност. В повечето места ще е почти тихо.

В сутрешните часове в източните райони ще има ниска облачност, там ще духа слаб вятър с южна компонента. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 16° и 21°, в София – около 19°.

В планините ще е слънчево с разкъсана, предимно висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се повишават и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 6°.

По Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност, която след обяд ще се разкъсва и намалява и над повечето райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Максималните температури ще бъдат между 9° и 13°. Температурата на морската вода е 8°-9°.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 31 мин. и залязва в 18 ч. и 37 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 5 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 10 мин. и залязва в 17 ч. и 8 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние.