Дмитрий Медведев: Решението за арест на Путин ще доведе до чудовищни последици

202

По думите на заместник – председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш неин държавен глава Дмитрий Медведев, решението на Международния наказателен съд (МНС) да издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин ще доведе до чудовищни последици за международното право. 

 

„Решиха да съдят президента (. . .) на една ядрена сила, която не членува в МНС на същите основания като САЩ и като други страни. Очевидно са получили максимално твърда уводна инструкция“, написа днес руският политик в Телеграм.

„Практическата ценност естествено е никаква, но благодарим, че са си спомнили за нас. Обаче последиците за международното право ще са чудовищни. Защото това е крах на основите, на принципите на правото. Включително на постулатите, според които отговорността е неотвратима. Сега никой няма да търси никакви международни органи, всички ще се договарят помежду си. Всички глупашки решения на ООН и другите структури ще тръгнат да се рушат. Настъпва мрачен залез на цялата система от международни отношения. Доверието е изчерпано“, коментира Медведев.

По публикацията работи: Велислава Велева