Хвърлиха коктейл „Молотов” по наша църква

208

Стана ясно, че мъж е хвърлил коктейл „Молотов” по фасадата на храм св. „Прокопий Варненски” във Варна. 

За щастие няма пострадали хора, но вандалската проява породи вълна от реакции. Вандалщината е извършена в 02:00 часа, а камера на магазин до храма е запечатала стореното, предаде Нова телевизия.

Съседите веднага извикали полиция. „Веднага реагирахме, извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство в условията на неотложност и в момента издирваме евентуалния извършител”, обясни ст. комисар Атанас Михов, директор на ОД на МВР-Варна.

Все още мотивите на деянието остават неясни, но всичко се е разминало на косъм от по-сериозни последствия, тъй като бутилката със запалимата течност не е попаднала в сградата на църквата.

В очакване извършителят да бъде задържан, реакцията на църквата не закъсня. „Когато човек с делата си потъмни божия образ в себе си, всичко може да се случи. Подобно действие напомня на една поговорка, която гласи „Простотията е по-лоша от кражба.

Този човек, ако ни слуша в момента, нека направи нещо добро, нещо различно от това, което е сторил сега”, каза Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Разследването по случая продължава.