Яйцата са предпочитана храна, масово разпространена по цял свят. Консумира се под различна форма и се използва за приготвянето на най-разнообразни ястия – от сладки до солени. Оказва се обаче, че яйцата, в комбинация с някои други храни, не се отразява съвсем добре на организма на хората
Учените назоваха кои храни не се смесват добре с яйцата:
Не яжте яйца едновременно с плодове – това може да доведе до неприятни симптоми от червата, до диария. За да избегнете усещане за тежест, най-добре е яйцата да не се смесват с други богати на протеини храни, съобщава сайтът Здравето.
Също така, за спокойствие на храносмилателната система, не се препоръчва ядене на яйца с ориз.
Полезните мастни киселини се усвояват слабо с яйцата. Следователно, за да получите максимална полза, не трябва да използвате зехтин, авокадо и мазни риби, които са източниците на тези хранителни вещества с яйца.
По същата причина не яжте яйца с картофи. Полезните вещества в тези продукти се усвояват по-добре, ако ги ядете на различни хранения.
По публикацията работи: Пламена Сутева