Прокурор с разкрития за причините за смъртта на фолк певицата Мария

1411
Колаж: "Нова Вест"

Вчера Ви съобщихме за смъртта на поп фолк певицата Мария Георгиева, за която се твърди, че е сложила край на живота си на 5 март тази година. Първоначално се говореше за причина за смъртта самоубийство, но сега районен прокурор разкри, че се води сериозно разследване за склоняване към самоубийство. Районен прокурор Атанас Илиев заяви, че може да каже само това, че причините за смъртта са много лични

„Разследваме склоняване към самоубийство, не самоубийство по случая с трагичния инцидент с 34-годишната Мария Георгиева. Към момента мога само да кажа, че причините са лични, наистина са изключително лични и не мога да коментирам повече на този етап, но водим сериозно разследване.“ Това каза районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев, пише „България днес“.

Трагична случка: Намериха трупа на бишва поп-фолк певица, участвала в култова група (СНИМКА+ВИДЕО)

По данни на полицията 34-годишната Мария, която преди години беше част от фолк триото „Спасителките“, е скочила от шестия етаж на блок в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Сигналът за инцидента е подаден на 5 март около 22:00, а погребението е било три дни по-късно. Полицаи и парамедици пристигат на мястото на инцидента но брюнетката вече е била безжизнена.

Близките на Мария, цитирани от местните медии, се съмняват, че причината за смъртта ѝ е самоубийство, тъй като малко преди това говорила с майка си по телефона, входната врата на апартамента била отключена, а пералнята е работила.

Мария е родом от Димитровград, но се мести да живее в Пловдив, където работи като фризьорка. Близките й споделят, че Георгиева успява да си вземе апартамент под тепетата, чиито кредит изплаща. Никога не е споделяла да има финансови проблеми. Затова цялата история витае в мистерия и хората около нея трудно си обясняват какво се е случило във фаталната вечер.

Още по шокиращо е, че през 2010 година и друго момиче от „Спасителките“ – Атанаска загина след падане. Блондинката полита от виадукт на 30 км на магистрала Хемус посока Варна. И тогава близките ѝ се усъмниха, че става въпрос за самоубийство.

По публикацията работи: Пламена Сутева