Окончателно: Каква присъда получи животновъд, пребил до смърт колега, защото не дошъл на работа?

202

Осем години и половина лишаване от свобода получи окончателно 45-годишен животновъд от пазарджишкото село Сестримо, пребил 60-годишен човек, който по-късно починал от травмите си. Това реши Върховният касационен съд, който потвърди присъдата на апелативните магистрати от Пловдив.

Мъжът е изправен пред Темида по две обвинения. Едното е за умишлено причиняване на тежка телесна повреда, от която по-късно пострадалият е издъхнал. Второто – незаконно притежаване на боеприпаси.

Двамата мъже и други техни съселяни заедно отглеждали овцете си. На 7 август 2020 година вечерта, докато заедно дояли овцете, подсъдимият попитал пред всички дали пребитият по-късно негов колега ще дойде на работа на сутринта и след като чул, че той е ангажиран, му се развикал и го обиждал.

Когато възрастният човек си тръгнал, подсъдимият го последвал, настигнал го и го пребил на пътя. Пострадалият едва се прибрал пеша у дома. Близките му извикали линейка на следващия ден. След преглед той бил приет по спешност в болница, където въпреки направената операция и приложеното лечение, на 13.08.2020 г. пребитият починал. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

По публикацията работи: Велислава Велева