Неистово желание за развод в Пловдив: Мъж напусна половинката си, защото не искала да се къпе

813
Снимка:Pixabay

Ежегодно пловдивчани доказват колко тънка е всъщност границата между любовта и омразата. На всеки два брака в града се случва по един развод. Зад обичайната статистика обаче се крият доста интересни дори странни причини, свързани със делата по развода двойките.

Ср​ед най-фрапиращите случаи е как пловдивчанин поискал да се разведе с жена си, защото тя отказвала да се къпе. По време на съжителството им той многократно опитал да й намекне деликатно, че излъчва силна и неприятна миризма и трябва да използва банята. Явно намеците му не са се увенчали с успех и той подал молба за развод. Още п​о-интересн​а била ситуацията ​в съда. Жената чакала отвън, а минаващи адвокати и магистрати се споглеждали, опитвайки се да разберат защо „вони като в краварник“.

Когато делото започнало, мъжът огласил своите неволи, а съдията имал достатъчно добро обоняние, за да вземе решението за броени минути. Следващото заседание обаче закъсняло поради удължено време за проветряване, предаде “Марица.“

Други младоженци си пожелали изнесен ритуал. В уговорения час обаче мъжът дошъл силно почерпен. Заради големите емоции прекалил с чашката. Със сигурност обаче не е объркал името на булката, тъй като бракът бил успешно сключен. Като космополитен град, в Пловдив все по-често под венчило минават и чужденци. В повечето случаи те не разбират какво се случва, нито пък схващат речите на официалните лица.

По публикацията работи: Велислава Велева