Пентагонът загатна за възможност да има извънземен кораб-майка в Слънчевата ни система (ВИДЕО)

blank
Снимка: Pixabay

Представители на Службата за разследване на аномалии във всички области на Пентагона и на катедрата по астрономия в Харвардския университет направиха доклад относно възможност за наличие на извънземен кораб-майка в нашата Слънчева система. Техните имена са Шон Къркпатрик и Абрахам Льоб. В доклада на двамата пише, че има възможност от „кораб-майка“ да се изпращат други „малки кораби“. Пентагонът е съгласен с това твърдение. Изследователите считат, че още през 2017 година в нашата Слънчева система са дошли „посетители“

Възможно ли е при наличието на толкова много галактики, ние да не сме единственият живот във Вселената? В неотдавнашен доклад на Шон Къркпатрик, директор на Службата за разследване на аномалии във всички области на Пентагона, и Абрахам Льоб, председател на катедрата по астрономия в Харвардския университет, се казва, че е възможно да има извънземен кораб-майка точно в нашата Слънчева система. В доклада се казва буквално, че потенциално може да има „кораб-майка“, който изпраща „малки кораби по време на близкото си преминаване до Земята“, а Пентагонът е съгласен с това, съобщава БГНЕС.

AARO, или Службата за разследване на аномалии, съществува едва от юли 2022 г.

Преди да поеме AARO в Пентагона, Къркпатрик е бил главен учен в Центъра за ракетно и космическо разузнаване на Агенцията за отбрана, макар че нито една от тези роли не е непременно ориентирана към извънземните. AARO е създадена специално за разследване на неидентифицирани обекти, открити около военни обекти.

Льоб допуска, че в нашата Слънчева система има извънземен посетител още през 2017 г., когато телескопът PanSTARRS в Хавай наблюдава бързо движещ се обект, за който някои учени потенциално смятат, че произхожда някъде извън нашето кътче от космоса. Този бързо движещ се обект получи прозвището „Оумуамуа“, хавайският термин за „разузнавач“.

Къркпатрик и Льоб споменават „Оумуамуа“ в новия си изследователски документ на Пентагона, за да подкрепят теорията си за потенциален извънземен кораб-майка. В документа се твърди, че малките кораби сонди лесно биха могли да бъдат проектирани по начин, който да им позволи да останат незабелязани от сегашната ни телескопска технология.

Изследователският документ на Пентагона, озаглавен „Физически ограничения на неидентифицираните въздушни явления“, навлиза в допълнителни подробности относно потенциалните възможности на тези извънземни сонди. Те са описани като „семена от глухарче“. Според теорията тези сонди използват звездна светлина за зареждане на батериите си и течна вода като гориво. В документа се предполага, че сондите вероятно не съдържат биологични същества, тъй като пътуването през междузвездното пространство и космическите лъчи, рентгеновите и гама лъчите биха го направили трудно.

По публикацията работи: Пламена Сутева