Мястото, откъдето се чували писъци, стонове и смях: Историята на мистериозния „остров на лудостта“ (СНИМКИ)

327
Снимка: Twitter/For The B-oo's

За много от нас историите за паранормални явления представляват голям интерес. Вече сме чували стотици вълнуващи истории за призраци, но по-малко популярен остава остров Повелия, за когото се твърди, че е обитаван от духове. Това е италиански остров, който се намира между Венеция и Лидо. Други имена, с които бива наричан са: „кървавия остров“; „островът на лудостта“ или „острова на ада“. Мистерията на малкия остров Повелия датира още от времето на Римската империя, като там изолирали болните от чума, за да не заразяват останалата част от населението. В момента островът е сякаш замръзнал във времето, тъй като е забранен за посещения, а сградите продължават да се саморазрушават

През XVIII и XIX в. островът е използван като карантинна станция за жертви на чума, а по-късно като жестоко убежище за психично болни. Поради естеството на болестта много от болните, изпратени на острова, никога не се завръщат. Работниците е трябвало да погребват телата на починалите на острова, като се смята, че през XVIII и XIX в. на острова са починали и са били погребани над 160 000 души, съобщава Вести.

През XX в. островът е превърнат в място за лечение на психично болни. В качеството си на лечебно заведение островът става известен с нечовешкото си отношение към пациентите, като има безброй съобщения за сериозни злоупотреби, небрежност и варварски медицински процедури, извършвани върху пациентите.

Заради мрачната и трагична история на остров Повелия той често е смятан за обитаван от духове. Като място, което представлява толкова много смърт и страдание, много хора вярват, че духовете на жертвите на чумата и пациентите, които са починали в такива жестоки условия, все още витаят на острова.

Има многобройни съобщения за видения на призраци и зловещи шумове на острова, включително писъци, стонове и смях, идващи от изоставените сгради. Някои посетители съобщават, че при посещение на острова изпитват страх или безпокойство, а някои дори твърдят, че са били физически нападнати или тласкани от невидими сили.

Все пак много от историите за духове, свързани с Повелия, се основават на слухове и легенди и няма научни доказателства в подкрепа на твърденията за тези свръхестествени преживявания. Въпреки това тези, които са имали такива преживявания, са убедени, че зад тези слухове се крие истина.

Дори и днес Повелия е частна собственост и е напълно забранен за посещение, тъй като се счита за опасност за безопасността, въпреки че някои са го посещавали нелегално, за да разкрият истините зад историите за призраци.

 По публикацията работи: Пламена Сутева