Прокурор сложи край на сагата с Диана Димитрова и Юлиан Вергов (СНИМКИ)

494

Припомняме, че българската актриса Диана Димитрова обвини колегата си Юлиан Вергов, че я нападнал и упражнил насилие върху нея. Тя бе публикувала и снимки, на които се виждат синини по лицето й. Вергов обаче така и не потвърди тези обвинения. Софийска районна прокуратура взе решение, че няма да образува досъдебно производство за упражнено насилие срещу актрисата Диана Димитрова от колегата ѝ Юлиан Вергов.

Решението на прокурор Иво Боев е, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер, поради което преписката се прекратява. Постановлението за отказ е с дата 1 март т.г. и бе публикувано от актрисата в профила ѝ във Фейсбук.

„По преписката не се събраха данни за отправени заплахи или осъществена принуда от конкретни лица срещу личността на Диана Димитрова“, пише още прокурор Боев.

Според СРП едностранни са и твърденията за лицето, причинило нараняванията по тялото на актрисата. Димитрова твърди в сигнала си, че това е Юлиан Вергов.

„Действително в настоящия казус се установява, че по тялото на Диана Димитрова има причинени мекотъканни травми – оток и кръвонасядания в областта на лява предно-странична част на лицето и лява раменница…

Ако се приеме, че извършител на деянието се явява действително лицето Юлиан Вергов, то следва да се посочи, че предвид отношенията, които имат двамата, категорично се отхвърля възможността наранявания да са причинени по хулигански подбуди. Т.е прегражда се възможността деянието да се квалифицира като престъпление“, пише още в постановлението.

А от изключителна важност били думите на Велина Павлова, която е художник-костюми на сериала „Откраднат живот“, по време на чиито снимки се разиграва и въпросната случка. Павлова опровергава заявеното от актрисата, че по нейна молба е напуснала помещението, в което са се намирали тримата – Павлова, Димитрова и Вергов и така всъщност се е превърнала в пряк свидетел на сцената.

Според художничката на костюмите на продукцията най-напред в помещението влиза Вергов, а след него пристига и актрисата, която плачела и била с размазан грим. Докато актьорът се преобличал Диана Димитрова, видимо разстроена, се вкопчила в него, хванала го за дрехите и започнала да му се извинява.

На Павлова ѝ е направило впечатление, че актьорът мълчи и не желаел да говори с Димитрова. След което я избутал настрани, а Димитрова залитнала по посока на щендерите с дрехи и паднала на пода между тях.

„След падането върху нея се стекли някои от костюмите на продукцията“, пише още в постановлението. Вергов излязъл от стаята, а самата Павлова отишла при актрисата, за да ѝ помогне и да я попита как се чувства. Последвалият отговор от разстроената Димитрова, която се държала за лицето гласял, че Юлиан Вергов я е „ритнал с крак в лицето“.

Павлова се изненадала от чутото и категорично заявила, че това не е вярно, тъй като самата тя е станала пряк свидетел на случилото се.

Самата актриса Диана Димитрова веднага реагира с коментар в социалните мрежи.

„Знаете ли, не се интересувам от нищо друго освен от ИСТИНАТА. Дори не ме интересува какво ще се опитат да ми причинят физически след тази публикация. Хората заслужават да знаят, къде и в каква обстановка живеят. Хората заслужават истината, това е моята мотивация“, написа актрисата.