Намериха наркотици в колата на 71-годишен дядо

276

Полицията в Монтана спряла за проверка автомобил, шофиран от мъж на 71 години. В колата полицията открила канабис. После бил претърсен и имот на спътника на 71-годишния мъж, където имало още канабис и амфетамин

Двама са задържани за притежание на наркотични вещества. На 10.03.2023 г. след получена информация в РУ Монтана е доведен 26-годишен жител на с. Говежда. При направения му личен обиск са иззети 1,6 грама канабис и 1,4 грама амфетамин.

Впоследствие служители на РУ Монтана провели допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия, при които спрели за проверка на бул. „Христо Ботев“ при кръстовището с бул. „Ал. Стамболийски“ в гр. Монтана лек автомобил с монтанска регистрация, управляван от 71-годишен монтански жител и пътник на 43 г. от гр. София. При последвалите процесуално-следствени действия от автомобила са иззети 57,8 грама суха зелена тревна маса, дала индикация при полеви тест на канабис, а от частна вила в района на гр. Монтана, обитаван от пътника в автомобила, – 1 140,3 грама канабис, 126,8 грама амфетамини и 2 електронни везни.

С полицейска заповед до 24 часа в ареста на РУ Монтана са задържани жителят на с. Говежда и мъжът от гр. София, пътуващ в лекия автомобил. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а от НК.