Китайският президент: Ще превърнем армията си във Велика стоманена стена

95

Това изведе като приоритет за страната си президентът на Китай Си Дзинпин. Това се случи, след като му бе връчен трети мандат и изрази своите благодарности за доверието

Китайският президент Си Дзинпин подчерта необходимостта от укрепване на националната сигурност в първата си реч, след като му бе връчен историческият трети мандат, предаде АФП. Миналата седмица Си стана най-могъщият китайски лидер от поколения насам, след като беше преназначен за още пет години начело на най-многолюдната държава в света.

69-годишният президент благодари на хилядите делегати в Голямата зала на народа в Пекин, че са му дали трети мандат, и обеща „да приема нуждите на страната за своя мисия, а интересите на народа за свой критерий“.

„Сигурността е в основата на развитието, а стабилността е предпоставка за просперитет. Трябва последователно да насърчаваме модернизацията на националната отбрана и въоръжените сили и да превърнем народните въоръжени сили във Велика стоманена стена, която ефективно защитава националния суверенитет, сигурността и интересите на развитието ни“, заяви Си Дзинпин, цитиран от БГНЕС.

По публикацията работи: Пламена Сутева