С този лесен трик ще забравите за появата на мухъл в пералнята

69

Появата на мухъл в пералнята е проблем, с който се сблъсква всяка домакиня. В случая това може да доведе не само до некачествено изпиране на дрехите и появата на лоша миризма. Но и до повреда на уреда, както и до нежелани последици за човешкото здраве.

Предлагаме ви да разберете как можете да се отървете от този проблем по начин, използван още преди десетилетия от опитните домакини.

Необходимо е да сложите сода и водороден прекис в отделението за перилен препарат. Достатъчно количество от прахообразната съставка е 3 супени лъжици, а от течната – 100 мл. Изчакайте половин час. След това трябва да изсипете три супени лъжици сода и 100 ml аптечен водороден прекис в барабана.

Уверете, че този разтвор попада и под гуменото уплътнение на вратата. Препоръчително е да използвате домакински ръкавици, за да предпазите кожата на ръцете си. Уверете, че сместа е разпределена равномерно, пише actualno.com

След това остава единствено да включите пералнята. Задайте програма за пране на висока температура. След приключването на цикъла за пране, отворете вратата на уреда. Ще се изненадате от резултата, няма да е останала и следа от неприятния мухъл, а пералнята ще е буквално като нова.

По публикацията работи: Велислава Велева