Масова стрелба в Хамбург отне живота на няколко души (ВИДЕО)

75
Kaдър: Youtube/ Guardian News

Полицията в Хамбург съобщава, че най-малко осем души са били убити при убийството. Извършителят „очевидно“ е сред мъртвите. Няколко души са ранени, някои тежко. Очевидец е заснел в четвъртък вечерта как извършителят стреля в сградата отвън. 

На кадрите се вижда как стрелецът произвежда десетки изстрели през предварително прострелян прозорец. Малко след това той отново излиза от църквата, прекосява за кратко двора на обекта, преди да се качи обратно в къщата през прозореца. След това следват още кадри, пише Focus.de

Очевидецът разказва: „Дори не разбрах какво се случва. Снимах го с мобилния си телефон и само чрез увеличението разбрах, че някой стреля по Свидетелите на Йехова . И докато го снимах, разбрах какво снимам. Отначало ми се стори смешно, защото си помислих, добре, може би тийнейджър стреля наоколо с халосен пистолет. Когато разбрах, че хората умират или са сериозно ранени, се почувствах неспокоен още на прага си.”

Свидетелите на Йехова в Германия излязоха с изявление след кървавия акт в Хамбург: „Религиозната общност е дълбоко засегната от ужасяващото яростно нападение срещу нейни членове на вярата в Зала на Царството в Хамбург след служба. Няколко души загинаха, а други бяха тежко ранени. Хамбургската полиция планира пресконференция за вилнята в Хамбург в петък следобед. Кога точно ще бъде направено изявлението все още не е известно. Фокус онлайн ще предава на живо тук. Все още има много въпроси без отговор за мотива, извършителя и хода на престъплението.

По публикацията работи: Велислава Велева