Деца със специални потребности могат да останат без терапия. Конна база се нуждае спешно от помощ (СНИМКИ)

58
Кадър: vbox

Ивон е на 14 години и е с умствена изостаналост. Тя е едно от над 50-те деца с различни специални потребности, които посещават конна терапия. Тя им помага – с развитие на двигателната култура и като им носи положителни емоции. От конната база обаче имат нужда от финансова помощ, тъй като за конете там трябва да се събере голяма сума пари. 

Конната терапия влияе изключително положително както на физическото така и на психическото състояние на деца с проблеми. Тя е световно призната, защотот подобрява много сензорното, физическото, психическото състояние на децата с различен тип проблеми. В конната база живеят 9 кончета. Конната база е създаден преди 9 години, а през последните 5 е място, което предоставя конна терапия за деца със специални потребности.

Собствениците обаче на парцела искат да го продадат на всяка цена, като за кнната база огромната сума е непосилна. Крайният срок за събиране на сумата е края на месец март тази година. Родителите и всички от конната база обединяват усилия и създават благотворителна инициатива, за да могат да задържат това ценно и важно за децата място.

Ваня и нейните „деца“ – конете от базата обаче имат нужда от помощ. До края на март трябва да се съберат 70 000 лв. В противен случай животните ще останат без дом, а различните деца на България – без така нужната им конна терапия.

Ако искате да помогнете, може да дарите пари по следната банкова сметка:

Дарителска кампания с SMS с текст DMS BAZA на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори.
Фондация „Можем заедно“
IBAN:BG15FINV91501217270025

PayPal: foundationtwc@gmail.com
Платформа: Каузи.бг