Чудотворен балсам от алое: Как сами да си го направим

72

Повечето от нас са запознати с чудодейното растение алое вера. Гел, направен от него може да е от помощ при най-различни кожни заболявания, но не само. Може да помогне и за възстановяване на мускулната сила. За да си приготвите сами гел от алое трябва да следвате само няколко лесни стъпки

Специалист твърди, че балсамът от алое не само бързо възстановява мускулната сила, но и предпазва от натрупването на млечна киселина и други метаболити в тъканите. И препоръчва приемът на този вълшебен балсам да се съчетае с повече движение и гимнастика, пише сайтът Здравето.

Начин на приготвяне:

Срежете долните по-плътни и дебели листа на растението (да е най-малко 3-годишно и повече), увийте ги във фолио и ги сложете в хладилника за 2 дни, за да се активират определени ферменти. След това ги измийте добре и ги нарежете на колелца заедно с кожата. Поставете ги в стъклен съд и залейте с мед в съотношение 2:1 (2 части алое и 1 част мед).

За още по-голяма точност: на половин чаша алое добавете 2 супени лъжици мед. Разбъркайте хубаво и оставете за 2 дни на прохладно място, но да не е в хладилника. След това добавете около 70 г хубав коняк. И се получава почти пълна чаша готов балсам.

Пак хубаво разбъркайте, филтрирайте и излейте в бурканче от тъмно стъкло. Затворете го добре и го дръжте в хладилника.

Начин на приемане:

Приемайте по 1 супена лъжица 30 минути преди ядене. Останалата субстанция след филтрирането можете да използвате локално – например при ухапване от насекоми, при фурункули, охлузвания и т.н. Освен това алое се използва в козметиката за заздравяване на рани, като противомикробно, противовъзпалително средство при слънчеви изгаряния и псориазис.

А също и за профилактика и лечение на акне, фурункули, дерматит и други кожни заболявания. Един полезен съвет: ако всяка вечер преди сън намазвате с пресен сок от алое шията и лицето си, ще съхраните младостта си за дълго време.

По публикацията работи: Пламена Сутева