Крими

Мъж се изправя пред съда: Извършил 11 измами за над 770 000 лв.

Софийска районна прокуратура обвини мъж за извършени от него единадесет на брой измами, от които са нанесени вреди за над 770 000 лева. Става въпрос за мъж на 49 години с инициали Ю.Ц. Обвиняемият убеждавал управители на различни дружества да подпишат договори за изработка и поддръжка на онлайн платформи

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишния Ю.Ц. за единадесет измами, при които са нанесени вреди на търговски дружества на обща стойност 774 384 лева.

За периода от 05.08.2019 г. до 07.09.2022 г. в гр. София, с общо шест продължавани престъпления, обвиняемият Ю.Ц. с цел да набави имотна облага за търговско дружество „А.“, чийто собственик и управител е самият той, възбудил и поддържал заблуждение у управители на търговски дружества, че заплащат стойността на изработен онлайн продукт от служители на дружество „С.“.

Обвиняемият убедил управителите на дружествата да подпишат договори за изработка и поддръжка на онлайн платформи за продажба на продукти в интернет с дружество „С.“, както и с притежаваното от него дружество „А.“.

По този начин Ю.Ц. причинил имотна вреда на дружество „С.“ в размер на 552 972 лева, тъй като заплащането по договорите е станало в полза на фирма на обвиняемия, а изпълнението било осъществено изцяло от служители на ощетената фирма. В хода на разследването е установено, че Ю.Ц. е представял фирма „А.“ за дъщерна на „С.“ и по този начин е отклонил паричните средства към собствената си фирма.

За периода от 06.01.2021 г. до 19.04.2022 г., с общо 5 престъпления, обвиняемият Ю.Ц. с цел да набави за притежаваното от него дружество „А.“ имотна облага заблудил управители на различни търговски дружества, че дружеството „А.“ ще изработи или подържа онлайн платформи за продажба на продукти в интернет. Обвиняемият сключил договори с управителите на дружествата, а не извършил договорените услуги. По този начин нанесъл вреди на дружествата в общ размер на 221 412 лева.

По случая е образувано досъдебно производство за общо 11 измами. На Ю.Ц. е наложена мярка за неотклонение „подписка“ , както и забрана за напускане на страната.

Разследването продължава.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Пламена Сутева

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 1 седмица
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 1 седмица
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца