Вярност до край: Смело куче спаси 12-годишно момче от руините в Турция (ВИДЕО)

184
Колаж: Нова Вест

Куче е спасило 12-годишния си стопанин от руините от земетресението в Турция. То  захапало дрехите на момчето и го изтеглило изпод отломките на дома им в село Йордекдеде, окръг Кахраманмараш.

По време на разрушителните земетресения село Ордекдеде, разположено в средата на област Пазарджък, е сред местата, които претърпяха най-големи щети, тъй като десетки хора загинаха под срутени сгради. Селото е разположено в околията на град Пазарджък, където бе епицентърът на първото от двете разрушителни земетресения на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер. Село Йордекдеде е едно от местата, пострадали най-тежко при трусовете.

12-годишният Чънар Кулоглу, спасен от кучето си, губи цялото си семейство при смъртоносните земетресения, с изключение на брат си Мехмет. Той разказва пред журналисти за травматизиращите моменти от земетресението, заявявайки, че той е единственият, който може да се движи под развалините, докато останалите членове на семейството му са блокирани. Дванайсетгодишният Чънар Кулоглу, спасен по чудо от своето куче Алекс, е загубил в земетресението всичките си близки с изключение на брат си Мехмет, пише hurriyetdailynews.com

Обяснявайки, че кучето му Алекс го е измъкнало от развалините, като го е хванало за дрехите, Чинар каза, че гласът на баща му, който вика за помощ, все още го преследва. „Гледам Алекс от малък. Опитах се да го обуча, но не се получи. Но той дойде да ме спаси в деня на земетресението . Той ми показа своята лоялност“, каза Чинар.