България

Задават се много магнитни бури. Първата ни удря още днес

Според учените, март месец тази година ще е доста труден за хората с метеочувствителност.

Въпреки факта, че слънчевата активност през март ще бъде значително намалена в сравнение с февруари същата година, март все пак ще бъде труден. В рамките на един месец ще трябва да се преодолеят няколко силни геомагнитни смущения, останалите ще са със средна мощност.

Днес се очаква също магнитна буря, чието вълнение няма да бъде по-висока от 4 бала. Следващите два дни – от 5 до 7 март, се очаква засилване на слънчевия вихър, където пиковата точка ще бъде 6-ти. На този денмагнитен бурята ще достигне мощност от 5 бала, след което ще намалее.

Към 8-ми геомагнитните смущения ще намалеят до 3 бала, а до края на деня напълно ще изчезнат. Освен това, очаква се доста дълго затишие с възможност за почивка от геомагнитния стрес и подготовка за нови удари.

Мощен удар се очаква в средата на месеца – 15 март, когато силата на бурята ще достигне 4 бала и ще се превърне в неприятна „изненада“ за хората с хронични заболявания. На този ден трябва да се подготвите и внимателно да наблюдавате здравето си. Ако е възможно, трябва да се запасите с всички необходими лекарства и да намалите физическата активност.

Геомагнитното смущение на 15 март, въпреки тежестта на проявлението и силата на въздействието, няма да продължи дълго. След 1 ден ще отшуми. Тогава можете отново да си починете, да свършите важни неща и да се насладите на спокойните пролетни дни.

Магнитна буря със средна мощност – 3 бала ще се появи чак на 24 март. Почти незабележимо вълнение ще смути малко само хората с метеорологична зависимост. По-нататък силата на бурята ще нараства, като на 25-ти ще достигне 4 бала.

Продължавайки от предишните дни, се очаква удар от 7 точки на 26 март, което може да бъде проблем за здравето и благосъстоянието на много хора.

В края на месеца ще има още една магнитна буря от 4 бала – в последния ден – 31-ви март. Влиянието й ще бъде доста забележимо, но не и разрушително за здравето.

Според множество изследвания и данни магнитните бури са доста опасни за хората, тъй като влияят негативно не само на кръвоносните съдове, но и на психиката. В същото време, продължителността на вълнението засилва емоционалния компонент на човека, прави го по-раздразнителен. Към днешна дата е доказано, че не само метеорологичните хора страдат от магнитни бури, но и напълно здрави хора.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 2 дни
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 седмици
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 седмици
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 седмици
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 2 седмици
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 2 седмици