Eто кой е героят, спасил над 10 души в Лариса. Разтърсващи описания от него за трагедията (СНИМКИ)

997

20-годишен студент е един от героите от влаковата катастрофа в Гърция, спасил е поне 10 души край Лариса. Андреас Аликаниотис е пътувал в злополучния влак, който се удари челно с товарен по линията Атина-Солун. Той е успял да счупи стъклото, благодарение на което е успял да помогне на останалите пътници.

„В пейзажа на разочарованието и драмата могат да се видят истории, които предизвикват емоция и напомнят, че има късчета надежда“, пише лекарят от университетската болница в Лариса д-р Ерис Циастудис. Тя нарича герой 20-годишния студент, успял да извади от огнения ад най-малко десет младежи – деца, момчета и момичета.

Леакр от болницата в Лариса написа публикацията във своя Фейсбук, като разгласи подвига на 20-годишен младеж , пътник от фаталния влак , който успя сам да счупи стъклото и да спаси поне десет спътници , също млади. “Ударът беше доста силен и след това каруцата започна да се преобръща във въздуха. Отдясно и отляво видях пламъци и искри, летящи отвсякъде. След няколко секунди паниката надделя . От момичетата, които слязоха, помня конкретно едно момиче, което беше ранено и разкъса сериозно кръста си, имаше дълбоки рани.“, разказва героят пред parapolitika.gr .

“Другото момиче до нея беше с ампутиран крак, от средата на тръстиката . Опитваха се да я успокоят. Имаше болки и беше в много лошо състояние с тежки изгаряния.“