Спасиха кученце на име Алекс останало 22 дни сред останките на сграда в Турция (ВИДЕО+СНИМКИ)

263

Куче на име Алекс беше спасено живо и здраво след 22 дни сред останките от сградата, разрушена при земетресенията с център Кахраманмараш, които се случиха в квартал Антакия в Хатай на 6 февруари. То е взето за лечение.

Домашният любимец бил спасен вчера от екип на община Сейдишехир (Коня), които са пристигнали в Антакия след унищожителните трусове.

Спасителите са чули вчера лай на куче изпод отломките на срутено здание, след което веднага е била предприета спасителна акция. Малко по-късно то е било извадено живо. Кучето Алекс е било предадено на турската Федерация за защита на животните (HAYTAP), след което е било закарано за лечение във ветеринарна клиника в Антакия.

Murat Arıcı, който живее в област Akcurun, поиска помощ от спасителните екипи, когато чу гласа на кучето си хъски (сибирско хъски), което беше оставено в останките в резултат на разрушаването на двуетажната сграда, горната част на която е била използвана за плевня, а долната част на плевнята, пише Haberturk.com

Доброволците на Федерацията за правата на животните (HAYTAP) и екипите на дирекцията по научни въпроси на община Коня Сейдишехир започнаха работа по останките от къщата. След около 2 часа работа кучето е извадено живо от мястото, където е заседнало