Голям късметлия: Мъж от Кахраманмараш черпи строители, неговата триетажна къща оцелява след адските трусове (СНИМКИ+ВИДЕО)

571
Kaдър: „Хюриет“.

В Кахраманмараш човекът, чиято 3-етажна сграда не е пострадала от земетресенията, се обажда на майсторите, на които е бил ядосан, защото са използвали твърде много желязо преди 12 години. Целта му е да благодари на майсторите, които не направиха компромис с материала, въпреки реакцията им на възражението му.

Чичо Мехмет от Кахраманмараш черпи майсторите, вдигнали неговата триетажна къща. На 6 февруари регионът бе връхлетян от силни земетресения с магнитуд 7, 8 и 7,6 по Рихтер. Преди опустошителните трусове в Турция пенсионерът се ядосвал на строителите, тъй като вложили 20 тона желязо в изграждането на неговия дом, което му излязло твърде скъпо.

Днес обаче е благодарен на работниците и проектантите, тъй като сградата съхранила живота на семейството му, пише вестник „Хюриет“. Мехмет Баяна е изключително признателен на майсторите, които не направили компромис със строителните материали, въпреки неговото недоволство.

Искаш да ме докараш до фалит“, казал Мехмет на предприемачът, който вдигнал триетажната постройка преди 12 години.

„Това е земетръсна зона“, отвърнал строителят, който настоял Мехмед да му заплати за 20 тона желязо. Днес чичо Мехмет осъзнава, че е постъпил правилно, като го е послушал.