По лицето на човек, можете да разпознаете дали той прекалява със захарта

177
Снимка: Pixabay

Всички хора са наясно с факта, че захарта и продуктите, съдържащи голямо количество захар влияят негативна на организма, при прекалена консумация. Още от малки ни учат, че ако ядем много захар, зъбите ни се „развалят“. Понякога дори се появява захарен диабет и затлъстяване.

Но това не са единствените негативни ефекти от прекалената конскумация на захар и сладки. Кожата също започва да изглежда не по най-добрия възможен начин, предупреждават експерти.

Захарта има негативен ефект върху състоянието на кожата поради процеса на гликиране.

Той започва, когато човек натрупа твърде много захар в организма си. Това обикновено се случва при хора с диабет, но понякога се проявява и при съвсем здрави хора.

Експертите казват, че по време на гликирането се образуват AGEs – напреднали продукти на гликиране. С натрупването на тези вещества, колагенът и еластинът се увреждат сериозно.

Лесно може да се разбере дали даден човек яде твърде много захар. Това може да се случи само като погледнем лицето му. Симптомите са образуване на бръчки, грапавост, сухота на кожата, загуба на еластичност. Също така могат да се появят и възрастови петна по кожата.