За трагичния случай със задушилите се младежи в Шуменско: Обявиха каква е основната версия, по която се работи

447

Както Ви съобщихме по-рано днес, момче на 19години беше намерено починало в автомобила си в село Друмево, област Шумен. До него в колата лежало и момиче на 14 години, което било в безсъзнание.

Припомняме, че автомобилът на младежа е забелязан паркиран и с включен двигател в ранните сутрешни часове, в центъра на шуменското село.

След като колата дълго време стояла на място, местни жители я проверили и видели двамата младежи в безпомощно състояние. После било установено, е момчето е починало, а момичето било настанено в интензивно отделение на шуменската болница. Вече е стабилизирана, но е на командно дишане.

Трагедия край шуменско село: Младо момче се задуши в кола, спътничката му е в тежко състояние

Според разследването двамата младежи са били в автомобила поне 4-5 часа и е напълно възможно изгорелите газове, влизащи в купето, да са ги приспали.

„Основната версия, по която работим е задушаване вследствие на изгорели газове, което е причинено от техническа неизправност на автомобила, имаме оперативна информация, че автомобилът е бил технически неизправен“, каза комисар Веселин Захариев от ОДМВР-Шумен, предава bTV.

Предстои извършване на множество експертизи, а е назначена и аутопсия, която да установи точните причини за смъртта на 19-годишния младеж.

По публикацията работи: Пламена Сутева