Трима нахълтали в дома на мъж и жена, нанесли им побой и откраднали два телефона

155

Служители на РУ Лом разкриха по „горещи“ следи извършители на грабеж. Това съобщиха от ОДМВР-Монтана за медия „Нова Вест“. Става въпрос за трима думи, сред които и жена, които влезли в дома на 38-годишен мъж и на неговата приятелка

На 21.02.2023 г в 20:05 ч. в РУ Лом е получен сигнал от 38-годишен жител на гр. Вълчедръм, че в дома на 32-годишната му приятелка от същия град влезли трима жители на гр. Лом, нанесли им побой и отнели два мобилни телефона, собственост на приятелката му и на дъщеря му.

В РУ Лом незабавно е сформирана дежурна оперативна група, която е посетила местопроизшествието и извършила оглед. Потърпевшият, подал сигнала, е прегледан в Центъра за Спешна помощ на МБАЛ Лом, като са установени контузни рани по главата и няма опасност за здравето и живота му.

При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия служители на РУ Лом установили извършителите – трима ломски жители, сред тях и жена, на 46 г., 69 г. и 56 г. Тримата са дали обяснения по случая в РУ Лом и са върнали отнетите мобилни телефони. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.