Радев: Единственото, което ги интересува, когато се говори за българската армия, е как тя трябва да си даде оръжията (ВИДЕО)

223

Това заяви държавният глава на Република България Румен Радев, коментирайки ситуацията около армията ни. По негови думи отчитаме недостиг в това отношение, заради войната. Той упрекна действията на НС

“Войната в Украйна усложни ситуацията. Отчитаме недостиг на ресурси, хора и модернизация”. Това заяви президентът Румен Радев във връзка със състоянието на въоръжените ни сили през 2022г.

Той поздрави Министерството на отбраната за организацията, която е направило по сформирането на международна бойна група, като заяви, че страната ни е била първа по източния фланг. Поздрави ги още и за разработката и актуализацията “на редица важни проекти за модернизацията на въоръжените сили”.

“Дори в тази напрегната обстановка НС не счете за необходимо да разгледа внесената от Министерство на отбраната програма за приоритет на инвестиционни разходи. Това е едно от големите ни предизвикателства пред въоръжените сили. Недопустимо е в тази изключително сложна среда за сигурност немалка част от политическите партии да гледат на въоръжените ни сили не като гарант за териториалната цялост и сигурността на страната, а като донор за въоръжените сили на Украйна”, категоричен бе Радев.

„Единственото, което ги интересува, когато се говори за българската армия, е как веднага тя трябва да си даде своите оръжия“, посочи той.