Бивш лекар на Белия дом за Байдън: Психичното му здраве е в пълен упадък

266

Припомняме, че наскоро президентът на САЩ Джо Байдън премина годишен медицински преглед. След това от Белия дом съобщиха, че според лекуващия лекар, Байдън се чувства добре и е годен за служба. В заключението пишеше, че той не страда от склероза или болестта на Паркинсон. Бивш лекар на Белия дом, на име Рони Джаксън, обаче, е на съвсем различно мнение от това. Той заяви, че Белият дом укрива истината за здравето на американския лидер. По думите на Джаксън, „психичното здраве на Байдън е в пълен упадък“

Американската администрация крие истината за здравословното състояние на президента на САЩ Джо Байдън, това предизвиква „тревога“, заяви в интервю за „Фокс нюз“ бившият лекар на Белия дом, конгресменът републиканец Рони Джаксън.

Публикацията е озаглавена „Бивш лекар на Тръмп, Обама разкритикува „тревожния“ доклад за здравето на Байдън: На укриването трябва да се сложи край (Former WH doctor for Trump, Obama blasts ‘alarming’ Biden health report: ‘The cover-up needs to end’).

Подзаглавие пък гласи: Конгресменът Рони Джаксън казва, че американците могат да видят как „психичното здраве на Байдън е в пълен упадък“ (Rep. Ronny Jackson says Americans can see that ‘Biden’s mental health is in total decline’).

Коментирайки резултатите от проучването, Джаксън поиска край на „укриването“ на информация за здравето на президента.

„Повечето американци виждат, че психичното здраве на Байдън е в пълен упадък, но Белият дом не показва прозрачност относно това какво се случва, ако изобщо се случва нещо, за да се справи с този проблем и с неспособността му (на Байдън) да си върши работата си“, каза конгресменът, цитиран от БГНЕС.

Според бившия лекар на Белия дом публикуваният доклад „потвърждава, че тази администрация остава непреклонна в прикриването на истината“.

„Това е тревожно, като се има предвид, че вече изпратих три писма до Белия дом с изискване Байдън да направи когнитивен тест и резултатите да бъдат публикувани, но всички те бяха игнорирани. Всеки може да види, че нещо не е наред – трябва да се сложи край на укриването на информацията“, каза Джаксън.

По публикацията работи: Пламена Сутева