Отива ли си грипът вече? (ВИДЕО)

58
Кадър: Vbox7/Твоят ден

Професор. Тодор Кантарджиев заяви, че грипът малко по малко отстъпва. По негови думи само в три области у нас се наблюдава задържане или леко увеличение на броя на случаите на грип

Има намаляване на случаите на грип в страната, информира проф. Тодор Кантарджев в ефира на Nova News. Съотношението на грип към коронавирус е 1:170, допълни той.

„Пикът на грипа мина. Още ноември месец казах, че ще бъде средата на февруари. Горе-долу така беше. Вече сме на един период на затихване. Сега в нашата страна само в три области имаме все още задържане и малко увеличение. Случаите са много малко в сравнение с предишните седмици“, заяви проф. Кантарджиев.

Става въпрос за областите Смолян, Плевен и Разград, уточни той.

Професорът акцентира, че при по-продължителна вирусна инфекция може да се наложи бактериална. Той предупреди за гъбичките във въздуха, които също могат да създадат здравословни проблеми.

Проф. Кантарджиев даде съвети към родители и лекари за диагностиката и лечението на вирусните, и насложилите се бактериални инфекции. Кантарджев уточни, че при бактериална инфекция се прилага лечение с антибиотици.

По публикацията работи: Пламена Сутева