Осиновиха бебенцето, родено под руини в Сирия: Дадоха му ново име (ВИДЕО)

3235

Припомняме ви, че след опустошителните земетресения този месец, новородено бебенце бе спасено изпод руините в Сирия. Тогава в болницата го нарекоха Ая, което означава „знак от Бог“. Момиченцето вече е осиновено от своите чичо и леля, които решиха да го прекръстят. Сега бебето се казва Афраа, на името на покойната си майка

Бебето, родено сред развалините на земетресението в Сирия по-рано този месец, е осиновено от леля си и чичо си, предава Sky News.

Припомняме, че майката, бащата и четирима братя и сестри на малкото момиченце загинаха при разрушителното земетресение, случило се на 6 февруари, а жилищният им блок в северния град Джиндерис, в провинция Алепо, беше разрушен.

Бебенцето беше намерено от спасителите повече от 10 часа след земетресението, като пъпната му връв все още беше свързана с мъртвата майка.

Чичото на бебето, Халил ал Савади, помогна за спасяването и го откара в болница, където служителите го нарекоха Ая – което означава „знак от Бог“ на арабски.

В събота Ая беше официално осиновена от г-н ал Савади и съпругата му Хала.

Двойката, която вече има четири дъщери и двама сина, е прекръстила бебето Афраа на покойната й майка.

Г-н ал Савади каза пред агенция AP: „Сега тя е едно от децата ми. Няма да правя разлика между нея и моите деца“.

„Тя ще бъде по-скъпа от децата ми, защото ще пази жив спомена за баща си, майка си и братята и сестрите си“, допълни той.

Домът, в който г-н ал Савади и съпругата му живеят с децата си, също е разрушен от земетресението.

Но въпреки че обстоятелствата са трудни, двойката вярва, че най-доброто място за бебето Афраа е при тях.

„Ще я отгледам по начин, по който тя няма да се нуждае от нищо“, добави г-н ал Савади.

 Превод и редакция: Пламена Сутева